Sikker på- og avstigning av helikopter

Viktig for helikoptersikkerhet – Pass på at helikopterpilot ser deg og har gitt tegn på at du kan nærme helikopteret. Aldri nærmer deg før OK signal er gitt . Alltid tilnærme deg helikopteret fra front – Aldri gå bak . Aldri ha det travelt ! . Det er ikke viktig for sikkerhet å være så rask som mulig inn og ut av helikopteret . Se videoen til høyre. Den viser en god kultur for sikkerhet for passasjerer med rotoren i gang.

Helikoptersikkerhet innstigning

HELIKOPTERSIKKERHET – FARLIGE SITUASJONER

Rotor  i gang, er et viktig  i helikoptersikkerhet. Den er livsfarlig når på full speed, og svært fleksibel. I vindkast kan fleksibiliten  bøye blader nesten til bakken.

Helikoptersikkerhet og Vindkast på bakken

Hold alltid et våkent øye på rotorbladene når du nærmer deg. Særlig i skrått terreng. Aldri nærme deg helikopteret ovenfra om terrenget skråner.

Helikoptersikkerhet - Landing i skrått terreng

Har du med deg gjenstander under inn- og ut stigning ? Hold alltid disse lavt og horisontalt.  Aldri vertikalt.  De kan gå i rotoren og skape svært falige situasjoner.

Helikoptersikkerhet, gjenstander rundt helikopteret
Helikopter tjenester - Blog
Inn- og utstigning av helikopter ! Piloten må se deg
Tittel
Inn- og utstigning av helikopter ! Piloten må se deg
Innhold
Viktig for helikoptersikkerhet – Pass på at helikopterpilot ser deg og har gitt tegn på at du kan nærme helikopteret. Aldri nærmer deg før OK signal er gitt