Pakking av materialer for helikopter transport

By Sunday June 5th, 2016 April 20th, 2018 , Lasteflyging

Sorry, this entry is only available in Norwegian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Profesjonell pakking er avgjørende for pris.

Helikoptertløft av materialer til hyttebygging er effektivt og kostbart. Heliwing hjelper deg med råd i god tid før oppdraget.

Som privat person eller håndtverker er ikke det å bruke helikopter til frakt av hytte materialer vanligvis en daglig rutine.  Kanskje er det bare denne ene gangen.  Da er det lett å gjøre feil.  Feil pakking kan medføre at helikopteret bruker lenger tid og kostnaden som allerede er høy, kan bli anda større.  Det kan være svært lønnsomt å kontakte oss for en prat før du går i gang eller avtaler transport med et helikopterfirma.

Et lite  tilbygg eller en liten hytte kan riktig pakket komme på 20.000 til 30.000,- eks  mva eller det doble hvis feilpakket.  Vel og merke hvis avstanden ikke er for lang.  Ofte er denne under et par km.  Rådgivning fra oss har spart hyttebyggere for tusener av kroner når vi har kommet tidlig inn i planleggingsfasen.

Planlegg helikoptertransport tidlig !

Pengene fly fort når helikopteret starter opp, men mens det står på bakken, går ikke taksameteret. Bruk tiden på bakken til å sikre at alt er pakket riktig.  Når flere har oppdrag i samme området kan du også dele på oppmøte kostnaden. Dette kombinert med kortest mulig avstand mellom hentested og leveringssted er nøkkelen.  Men også andre forhold kan være avgjørende.  Ta del i planleggingen og spar penger.

Timepris eller fastpris på helikopter oppdraget ?

Ønsker du å vite kostnadene før jobben strater, kan du be om fatspris pr. løft for oppdraget.

Med pris pr løft kommer det aldri noen overraskelser og du er heller ikke avhengig av å kjenne til pilotens erfaringsnivå.  Du og helikopterfirmaet har da begge et motiv for å bruke kortest mulig tid, og ikke bruke ditt oppdrag i opplæringssammenheng.

Pakk riktig for helikopterløft

Byggvarehus har ofte erfaring med dette. Sjekk allikevel – Har den som klargjør gjort det før ? De vet vekten på materialene som skal pakkes med lik lengde og bredde og i den ene enden og med fallende lengder. Noe paller er ikke egnet for helikopterløft og bør flyttes til Europaller som er bedre egnet. Vinduer og skyvedører til terasser må forberedes spesielt godt. send oss epost hvis du lurer på noe.

Ofte stiller gjerne mange hytte eiere opp på dagen og skal være med å hjelpe til. Da er det viktig å ta dette opp med piloten før dere begynner. Det mye nytte i en grundig briefing før showet starter. Piloten har også med seg egen bakkemann som hjelper til. Spør han til råds hvis du vil hjelpe til.

Krever området spesielle hensyn ?

Opplys oss på forhånd om:

  • Kraftledninger
  • Ta gjerne bilde av landingsplassen
  • Husdyr i nærheten
  • Innhent tillatelse fra grunneier
  • Er det i utmark må må du har kommunens tillatelse
  • Miljøet mellom hentested og leveringssted.

.

Miljøet mellom hentested og leveringssted.

Selv om luftlinjen kanskje er bare 1 km, kan det være forhold på bakken som medfører at vi må fly omveier. Vi kan f.eks ikke fly direkte over hustak, biler eller folk. Trasseen må tillate at lasten kann slippes når som helst dersom en nødsitiasjon oppstår.

Enkelte løft krever spesielt høy kompetanse av piloten.

  • Montering av elementer
  • Takstoler
  • Betong.

Dette er pilothåndtvek og krever at lasten holdes helt rolig mens levering pågår. Betong. tømmes med presisjon og takstoler skal fikseres mens helikopteret holder det helt rolig . Når betongen tappes i sakte tempo i smale forskallinger f.eks., blir også helikopteret lettere. Dette er krevende operasjoner.

Hvor mye løfter helikopteret ?

Vanligvis fra 1000 til 1350kg., men dette er også helt avhengig av temperatur, lufttrykk, vind, høyde over havet og luftfuktighet på dagen og ikke minst hvor mye drivstoff det er ombord i helikopteret.

Helicopter news
Hvordan forberede last for helikoptertransport
Title
Hvordan forberede last for helikoptertransport
Content
Lasteflyging krever profesjonell planlegging. Vi hjleper deg med råd og veiledning. Les mer om pakking av last for helikopter transport.
Author
Publisher
Heliwing Helikopter AS
error: Content is protected !!