Welcome to Blog on Helicopter services in NorwaySearch and find useful information on Helicopter Taxi - Sightseeing Tours - Cargo Flights

Pakking av materialer for helikopter transport

By | , Lasteflyging

Sorry, this entry is only available in Norwegian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Profesjonell pakking er avgjørende for pris.

Helikoptertløft av materialer til hyttebygging er effektivt og kostbart. Heliwing hjelper deg med råd i god tid før oppdraget.

Som privat person eller håndtverker er ikke det å bruke helikopter til frakt av hytte materialer vanligvis en daglig rutine.  Kanskje er det bare denne ene gangen.  Da er det lett å gjøre feil.  Feil pakking kan medføre at helikopteret bruker lenger tid og kostnaden som allerede er høy, kan bli anda større.  Det kan være svært lønnsomt å kontakte oss for en prat før du går i gang eller avtaler transport med et helikopterfirma.

Et lite  tilbygg eller en liten hytte kan riktig pakket komme på 20.000 til 30.000,- eks  mva eller det doble hvis feilpakket.  Vel og merke hvis avstanden ikke er for lang.  Ofte er denne under et par km.  Rådgivning fra oss har spart hyttebyggere for tusener av kroner når vi har kommet tidlig inn i planleggingsfasen.

Planlegg helikoptertransport tidlig !

Pengene fly fort når helikopteret starter opp, men mens det står på bakken, går ikke taksameteret. Bruk tiden på bakken til å sikre at alt er pakket riktig.  Når flere har oppdrag i samme området kan du også dele på oppmøte kostnaden. Dette kombinert med kortest mulig avstand mellom hentested og leveringssted er nøkkelen.  Men også andre forhold kan være avgjørende.  Ta del i planleggingen og spar penger.

Timepris eller fastpris på helikopter oppdraget ?

Ønsker du å vite kostnadene før jobben strater, kan du be om fatspris pr. løft for oppdraget.

Med pris pr løft kommer det aldri noen overraskelser og du er heller ikke avhengig av å kjenne til pilotens erfaringsnivå.  Du og helikopterfirmaet har da begge et motiv for å bruke kortest mulig tid, og ikke bruke ditt oppdrag i opplæringssammenheng.

Pakk riktig for helikopterløft

Byggvarehus har ofte erfaring med dette. Sjekk allikevel – Har den som klargjør gjort det før ? De vet vekten på materialene som skal pakkes med lik lengde og bredde og i den ene enden og med fallende lengder. Noe paller er ikke egnet for helikopterløft og bør flyttes til Europaller som er bedre egnet. Vinduer og skyvedører til terasser må forberedes spesielt godt. send oss epost hvis du lurer på noe.

Ofte stiller gjerne mange hytte eiere opp på dagen og skal være med å hjelpe til. Da er det viktig å ta dette opp med piloten før dere begynner. Det mye nytte i en grundig briefing før showet starter. Piloten har også med seg egen bakkemann som hjelper til. Spør han til råds hvis du vil hjelpe til.

Krever området spesielle hensyn ?

Opplys oss på forhånd om:

 • Kraftledninger
 • Ta gjerne bilde av landingsplassen
 • Husdyr i nærheten
 • Innhent tillatelse fra grunneier
 • Er det i utmark må må du har kommunens tillatelse
 • Miljøet mellom hentested og leveringssted.

.

Miljøet mellom hentested og leveringssted.

Selv om luftlinjen kanskje er bare 1 km, kan det være forhold på bakken som medfører at vi må fly omveier. Vi kan f.eks ikke fly direkte over hustak, biler eller folk. Trasseen må tillate at lasten kann slippes når som helst dersom en nødsitiasjon oppstår.

Enkelte løft krever spesielt høy kompetanse av piloten.

 • Montering av elementer
 • Takstoler
 • Betong.

Dette er pilothåndtvek og krever at lasten holdes helt rolig mens levering pågår. Betong. tømmes med presisjon og takstoler skal fikseres mens helikopteret holder det helt rolig . Når betongen tappes i sakte tempo i smale forskallinger f.eks., blir også helikopteret lettere. Dette er krevende operasjoner.

Hvor mye løfter helikopteret ?

Vanligvis fra 1000 til 1350kg., men dette er også helt avhengig av temperatur, lufttrykk, vind, høyde over havet og luftfuktighet på dagen og ikke minst hvor mye drivstoff det er ombord i helikopteret.

Hytteflyvning med helikopter – Be om fast pris !

By | , Lasteflyging

Sorry, this entry is only available in Norwegian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Helikopter til hytteflyvning kan fort bli en dyr løsning

Det er snart vår og mange skal ha utført arbeider på hytta som skal være klart til sommeren.  Norge er blant få land hvor det er ganske vanlig å ha hytte uten veiforbindelse.  Enten det er på fjellet, langs kysten eller ute på øyer i skjærgården.   Det kan by på utfordringer å planlegge transport av alt som er nødvendig for et vellykket resultat.   Det raskeste og enkleste er definitivt bruk av helikopter til transporten.  Det går både raskt og er skånsomt mot naturen. Men !  –  Det er en rekke momenter som kan gi deg grå hår allikevel Nemlig :

Hva vil hytteflyvning med helikopter til slutt koste deg ?

De færreste hytte eiere og byggherrer har kompetanse i beregning av kostnader ved bruk av helikopter. Man er prisgitt helikopterselskapets “anslag” og er nødt til å stole på det.   Men prøv å be om en forpliktende fastpris på oppdraget !  Faktum er at så godt som alle helikopter selskaper  ikke ønsker å gi deg fastpris på hytteflyvning og transport av hytte materialer med helikopter.   Hvorfor ikke ?  Ofte fordi man ikke tar seg til til å gjøre en grundig nok analyse av oppdraget er vår påstand.

Helikopterselskaper legger ned mye tid i å konkurrere med hverandre på kun to ting:

 • Pris for oppmøte der helikopteret skal fly hytte materialene fra
 • Pris pr. time helikopteret flyr materialene til leveringsstedet

Men så godt som ingen vil gi deg en garanti på hva prisen til slutt blir !

Vi har satt sammen noen punkter som påvirker prisen.  Noen kan du som kunde påvirke, mens andre ikke.  Vi i Heliwing mener at en profesjonell helikopter operatør bør ha tilstrekkelig kunnskap om sin egen bransje til å kunne hjelpe deg med då gi en fast pris på oppdraget.  Får du ikke en forpliktende pris, bør du sjekke med andre før du bestiller. Husk det er helikopter selskapet som er den profesjonelle akøren –  Ikke du som hyttebygger.
Dersom du selv som privatperson  står som bestiller og betaler er du beskyttet av forburkerkjøpsloven som gir deg bedre rettigheter enn kjøpsloven mellom profesjonelle parter. Her er et utdrag av momenter som kan endre et prisbildet dramatisk for deg som kunde hvis du kun har fått en oppmøtepris og en timepris.

Utdrikningslag og Helikopter – Hva er mulig ?

By | , Utdrikningslag

Sorry, this entry is only available in Norwegian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Helikopter i utdrikningslag – Hva må du tenke på for et vellykket arrangement?

Utdrikningslag er blitt et voksende segment for mange bedrifter i event bransjen. Firma arrangement og events har lenge vært en stor bransje og vokser fortsatt. De siste år mener jeg at  også utdrikningslag og arrangement rundt dette har utviklet seg til en type  “mini-event” hvor mange av innslagene i de tradisjonelle event pakkene  bli kopiert i mindre skala. Man kan mene mye om dette, men har man en seriøs bedrift i ryggen er det både trygt, morro  og behøver slett ikke bli så dyrt heller.

MEN !   Som arrangør av utdrikningslag er det noen fakta opplysninger om helikopter tjenester som du vil ha nytte av å kjenne til for et vellykket resultat.  

For å spare både deg og  helikopter firma  for unødig arbeid og utallige telefoner og eposter som i mange tilfeller aldri fører til hverken  helikopter for utdrikningslaget eller forretning for selskapet, har vi laget en liten liste med ting du som arrangør og bestiller bør kjenne til  før bestemmer deg.   Kjenner du til disse punktene blir behandlet seriørst og får konkrete og ikke minst GJENNOMFØRBARE  forslag.

Pris pr. time eller fast pris på helikopter leie

By | , Priser

Sorry, this entry is only available in Norwegian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Hvordan vurdere tilbud om helikoptertjenester

Når skal du velge fast pris og når er pri spr. time best ?   Dette er spørsmål alle som skal leie helikopter bør stille seg.    Hva som er mest økonomisk beror på en rekke faktorer. Her er noen:

 • Type oppdrag
 • Pilot erfaring
 • Type helikopter
 • Årstid
 • Din kjennskap til bransjen
 • Operatørens rutiner

Det er slutt regningen som viser den endelig prisen, så spørsmålet er :

Er du ukjent med helikoptertjenester og helikopter leie, kan det fort bli et sjansespill med lommeboken om du velger feil.   Vi i Heliwing kan dette godt og står klare til å velge det som er best for deg.

Hva koster det å fly eller leie helikopter ?

By | , Lasteflyging, Myndigheter, Priser, Sightseeing, Utdrikningslag

Sorry, this entry is only available in Norwegian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Hva koster helikopter transport og leie ?

Det er flere varianter og pris modeller. Det vanligste er timepris. Hva det koster å fly eller leie helikopter avhenger av type helikopter. Man betaler for den tiden helikopteret er i luften fra det starter fra sin base til det er tilbake. Timeprisen varierer fra landsdel til landsdel og kan være fra ca. 7500,- for et helikopter for tre passasjerer og opp til over 40.000,- eller mer for store passasjer helikoptre. Fast pris er også mulig å avtale for et bestemt oppdrag. Dette kan imidlertid bli dyrere dersom været er fint, men kan være en god kostnads garanti ved mindre bra vær.

Er du ukjent med helikopter bransjen, bør du velge fastpris !

FÅ FASTPRIS PÅ DITT HELIKOPTER OPPDRAG HER

Hvor kan man fly helikopter til i Norge ?

By |

Sorry, this entry is only available in Norwegian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Helikopter – Hvor kan man fly til i Norge ?

Heliwing helikopter har  regelmesssig oppdrag  til skisteder som Geilo, Hafjell, Kvitfjell, Norefjell, Hemsedal, Trysil, Stryn, Beitostølen, Gaustablikk og kan tilby fine pakkepriser for grupper opp til 50 personer. Skal du ha med mye bagasje eller skiutstyr, må vi ha beskjed om dette for vektberegning.

Vi kan også hente og bringe fra flyplasser som Oslo lufthavn Gardermoen , Lillestrøm lufthavn Kjeller, Sandefjord lufthavn Torp, Moss lufthavn Rygge, Kristiansand Lufthavn Kjevik, Stavanger lufthavn Sola, Bergen Lufthavn Flesland, Trondheim lufthavn Værnes, Skien og Porsgrunn lufthavn Geiteryggen, Fagernes lufthavn Leirin, Geilo lufthavn Dagali og mange fler.

Du kan også leie helikopter til byer og steder uten flyplass og spare masse tid. Vi kan arrangere helikopter transport flyr over hele Sør-Norge til f.eks. Hamar Lillehammer, Gjøvik , Elverum, Moss , Halden, Askim, Arendal, Grimstad, Risør, Kragerø, Røros, Fredrikstad, Sarpsborg, Hankø, Hvaler, Mysen, Holmestrand, Horten, Drammen , Kongsberg, Hønefoss, Tønsberg, Tjøme, Geiranger.

Finn pris på hva det koster å fly til dit du vil her

FINN PRIS PÅ HVA DET VIL KOSTE Å FLY DIT DU SKAL

Heliwing Helikoptertjenester - firma og privat

Want to arrive in Style ? How about by helicopter

By |

Sorry, this entry is only available in Norwegian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Helikopter og skoleball – er det mulig å leie helikopter til dette ?

Skoleball er ofte et arrangement på kvelden og når det er mørkt. I tillegg er det ønske fra de fleste å kunne vise seg frem.  Å ankomme i helikopter er definitivt en måte å få oppmerksomhet på  !

Men det er mange begrensninger for bruk av helikopter.  Nedenfor er noen av disse som er relevant for helikopter til skoleball.

  • For å lande på man ha grunneiers skriftlige tillatelse. En skolegård f.eks., eies ikke av rektor, men ofte av kommunen.
  • Landingsstedet må være flatt og uten løse gjenstander som kan blåse opp og treffe folk eller eiendom. Det må være god avstand til biler og bygninger som kan ta skade av sand, grus, småstein, plastbiter eller lignende. Helst 40-50 meter.
  • Det må leies inn vakthold med erfaring fra helikopterbransjen på bakken for å sikre området under landing og avgang.
  • Inn og urflyginstrasseen må være slik at man kan nødlande på bakken under enhver fase av avgang og landing. I praksis betyr det at en skolegård som ligger i by , bygd eller tettbebyggelse rundt er forbudt uten a helikopteret er utstyrt med to motorer. I Norge er det stort set kun Politi, Ambulanse, Forsvaret og Nordsjø helikoptrene som har dette.  Sivile to-motors helikoptre finnes det 2-3 stykker av på landsbasis.
  • Det er forbudt å fly  kommersielle oppdrag  med passasjerer i mørke.  Da kreves også to-motors helikopter

SJEKK PRIS PÅ Å FLY HLIKOPTER TILSKOLEBALL

Hytteflyging – Hva er dette for slags flyging ?

By |

Sorry, this entry is only available in Norwegian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Hytteflyging – Transport av materialer med helikopter til steder uten vei !

Mange helikopter selskaper reklamerer med at de utfører såkalt hytteflyging !
Vi får ofte spørsmål fra publikum om hva dette er for noe.    De fleste helikopter selskap mener med dette at dr tilbyr transport av hytte materialer til steder uten vei forbindelse. F.eks. til øyer , steder langs kysten uten vei og på fjellet.

Hytteflyging betyr imidlertid ikke at det er mulig å fly til hytta som passasjer der man måtte ønske. Det er forbudt å lande ute i naturen uten dispensasjon eller særskilt tillatelse.  Forbudet er regulert i Motorferdselsloven og unntak eller dispensasjon gis ikke for personbefordring i ren rekreasjonssammenheng.    Er landingspunktet definert som innmark er det derimot mulig med passasjertransport

LES MER OM HELIKOPTER TRANSPORT AV HYTTE MATERIALER

is there an age limit to be passenger in a helicopter ?

By |

Sorry, this entry is only available in Norwegian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Er det aldersgrense for å sitte på med helikopter ?

I Norge kan barn som enda ikke har fylt 2 år sitte på fanger til en voksen. Etter at barnet er blitt 2 år, må barnet ha eget sete.

ANDRE NYTTIGE TING DU BØR VITE OM HELIKOPTER

error: Content is protected !!