Hytteflyvning med helikopter – Be om fast pris !

By 16/02/2016 april 20th, 2018 Blog, Lasteflyging

Helikopter til hytteflyvning kan fort bli en dyr løsning

Det er snart vår og mange skal ha utført arbeider på hytta som skal være klart til sommeren.  Norge er blant få land hvor det er ganske vanlig å ha hytte uten veiforbindelse.  Enten det er på fjellet, langs kysten eller ute på øyer i skjærgården.   Det kan by på utfordringer å planlegge transport av alt som er nødvendig for et vellykket resultat.   Det raskeste og enkleste er definitivt bruk av helikopter til transporten.  Det går både raskt og er skånsomt mot naturen. Men !  –  Det er en rekke momenter som kan gi deg grå hår allikevel Nemlig :

Hva vil hytteflyvning med helikopter til slutt koste deg ?

De færreste hytte eiere og byggherrer har kompetanse i beregning av kostnader ved bruk av helikopter. Man er prisgitt helikopterselskapets “anslag” og er nødt til å stole på det.   Men prøv å be om en forpliktende fastpris på oppdraget !  Faktum er at så godt som alle helikopter selskaper  ikke ønsker å gi deg fastpris på hytteflyvning og transport av hytte materialer med helikopter.   Hvorfor ikke ?  Ofte fordi man ikke tar seg til til å gjøre en grundig nok analyse av oppdraget er vår påstand.

Helikopterselskaper legger ned mye tid i å konkurrere med hverandre på kun to ting:

  • Pris for oppmøte der helikopteret skal fly hytte materialene fra
  • Pris pr. time helikopteret flyr materialene til leveringsstedet

Men så godt som ingen vil gi deg en garanti på hva prisen til slutt blir !

Vi har satt sammen noen punkter som påvirker prisen.  Noen kan du som kunde påvirke, mens andre ikke.  Vi i Heliwing mener at en profesjonell helikopter operatør bør ha tilstrekkelig kunnskap om sin egen bransje til å kunne hjelpe deg med då gi en fast pris på oppdraget.  Får du ikke en forpliktende pris, bør du sjekke med andre før du bestiller. Husk det er helikopter selskapet som er den profesjonelle akøren –  Ikke du som hyttebygger.
Dersom du selv som privatperson  står som bestiller og betaler er du beskyttet av forburkerkjøpsloven som gir deg bedre rettigheter enn kjøpsloven mellom profesjonelle parter. Her er et utdrag av momenter som kan endre et prisbildet dramatisk for deg som kunde hvis du kun har fått en oppmøtepris og en timepris.

Helikopter tjenester - Blog
Hytteflyvning med helikopter - Be om fast pris !
Tittel
Hytteflyvning med helikopter - Be om fast pris !
Innhold
Det er snart vår og mange skal ha utført arbeider på hytta som skal være klart til sommeren. Norge er blant få land hvor det er ganske vanlig å ha hytte uten veiforbindelse
Forfatter
Utgiver
Heliwing
error: Content is protected !!